Помаранчева революція та Революція Гідності: студентські доповіді

Помаранчева революція та Революція Гідності: студентські доповіді

«Разом нас багато, нас не подолати!», «Схід і захід разом!» це гасла Помаранчевої революції 2004 року.

24 листопада 2021 року, в рамках вивчення навчальної дисципліни історія України, студенти 1 курсу Коледжу під керівництвом викладача Бибіка Кирила Павловича презентували свої наукові доповіді в яких згадували часи 17-ти річної давнини, коли відбувалася Помаранчева революція, яка була виражена в акціях протесту українських громадян, викликаних масовими фальсифікаціями президентських виборів 2004 року. Під помаранчевими стягами гуртувалися громадяни, яким була небайдужа доля України.

Студенти також не оминули Революцію Гідності, яка розпочалася у листопаді 2013 році, залишивши глибокий, визначальний і незабутній слід в історії нашої держави.

Революція Гідності є наймасштабнішою подією в новітній історії України.

Революція Гідності відкрила вікно можливостей для якнайважливіших змін в Україні – процесу декомунізації, розвитку громадянського суспільства, що потужно заявило про себе на Майдані у вигляді численних громадських ініціатив і волонтерського руху на розбудову війська і захист держави, подальших процесів трансформації посттоталітарного суспільства в демократичне.