Екскурсія до Верховної Ради України

Екскурсія до Верховної Ради України

1 грудня 2017 року студенти першого курсу Коледжу бізнесу та аналітики на чолі з директором О. А. Юрченко, з куратором групи І. В. Стогній та за підтримки викладача Історії України А. І. Петровського відвідали будівлю Верховної Ради України.

Цікаво знати, що 25 липня 1939 року у будинку Верховної Ради України відбулося перше засідання українського парламенту. 24 серпня 1991 року було проголошено незалежність України і над будинком парламенту був піднятий стяг блакитного і жовтого кольорів, який згодом було затверджено як державний прапор.

Вестибюль головного входу простий за архітектурними формами, безпосередньо поєднаний урочистими сходами зі світлими парадними кулуарами-фойє другого поверху, оздобленими рядом пристінних колон із мармуру зі стилізованими коринфськими капітелями на кшталт фасадних.

На ІІ поверсі парламентського будинку навпроти центрального входу до сесійної зали проводиться реєстрація народних депутатів України та забезпечення їх робочими матеріалами.

Центром об'ємної композиції будинку Верховної Ради України є розташована на другому поверсі сесійна зала на 1000 місць. Вона має загальну площу в плані близько 650 м². Форма її восьмигранна з об'ємами лож і балконів, розміщених за межами основного восьмигранника. До структури сесійної зали належать:

  • партер з секторною системою розміщення місць займають народні депутати України;
  • стіл президії на підвищеній частині підлоги з місцями, призначеними для Голови Верховної Ради України та двох його заступників;
  • ложа Президента України (праворуч від столу президії);
  • ложа уряду (ліворуч від столу президії);
  • ложа для поважних гостей;
  • трибуна для доповідача (нижче столу президії);
  • інші ложі партеру займають народні депутати України;
  • балкон, на якому розташовані ложі дипломатичного корпусу та преси, місця для гостей.

Студенти Коледжу отримали позитивні емоції від побаченого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *