Друга річниця повномасштабної війни України з російською федерацією

Друга річниця повномасштабної війни України з російською федерацією

24 лютого 2024 року – друга річниця повномасштабної війни України з російською федерацією…

Це 730 днів незламності українського народу…

24 лютого 2022 року близько 4 години ранку за українським часом, путін повідомив, що прийняв рішення оголосити військову операцію на сході України. І це стало початком кривавої війни, яка триває і дотепер.

У перші дні війни жертвами російських авіаударів стали передусім мирні українські міста та села. Географія ударів охопила всі регіони країни. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 10 років тому.

Саме в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, свою ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.

Тоді на захист держави стали тисячі українців. Тисячі захисників-героїв. До України почали повертатись ті чоловіки, які до 24 лютого знаходились за кордоном. Протягом 24 лютого почали приходити перші звістки про загибель прикордонників.

23 лютого викладачем історії Фахового коледжу бізнесу та аналітики, Бибіком Кирилом Павловичем, було проведено онлайн-захід до роковин початку всеукраїнської боротьби за право на життя. Хвилиною мовчання студенти вшанували вічну пам’ять тих, хто віддав своє життя,  відстоюючи ідеали миру, добра, справедливості.  У глибокій скорботі згадали тих, хто  загинув за нашу Україну, хто зараз своїм життям виборює незалежність, цілісність нашої України, її мир і спокій.

Слава Україні! Героям слава!