Всесвітній день боротьби з булінгом

Всесвітній день боротьби з булінгом

2 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з булінгом. Цього дня навчальні заклади та громади об'єднуються, щоб підвищити обізнаність про булінг і тим самим убезпечити дітей від його шкідливих наслідків.

В рамках виховної роботи, у Фаховому коледжі бізнесу та аналітики к.е.н., доцентом, ст.викладачем - Горобець О.О. було проведено своєрідний урок-зустріч "Стоп насилля. Стоп булінг". На онлайн-зустріч завітали директор коледжа - Бугера К.С. та студенти першого курсу.

Під час зустрічі, студенти ознайомилися з потенційними учасниками булінгу, видами насильства та дізналися яким чином можна протидіяти будь-яким проявам насильницької поведінки (психологічній, фізичній, економічній, сексуальній). Також спільно з Горобець О.О. студенти обговорили прояви кібербулінгу та з'ясували як потрібно реагувати на будь-які його прояви.

Олена Олександрівна поділилася зі студентами контактами спеціальних служб та установ, представники яких можуть допомогти дітям у складних життєвих ситуаціях.

На завершення зустрічі студенти взяли участь у вирішенні ситуативних завданнях запропонованих викладачем, визначавши булерів,  жертв та спостерігачів, а також відшукали слова, які найчастіше вживалися під час зустрічі за допомогою головоломки-філворда.