Повітряна тривога

Через повномасштабне військове вторгнення російської федерації в Україні тривають бойові дії. Для того, щоб убезпечити себе, є чіткі правила та алгоритми поводження при повітряній тривозі.

Дії освітян під час повітряної тривоги

Коли у закладі освіти лунає сигнал повітряної тривоги, слід негайно прямувати до тимчасового укриття. Воно має бути облаштоване в приміщенні школи або неподалік (до 100 м). Шлях до нього має бути помаркованим відповідними вказівниками. Під час сигналу викладачі повинні діяти відповідно до затвердженого алгоритму, не очікуючи додаткових інструкцій. Їхнє головне завдання — негайно відвести студентів до укриття.

Заборонено ігнорувати будь-який сигнал тривоги: повітряної, мінної, хімічної, радіаційної тощо, незалежно від джерела повідомлення. Принцип однаковий: спочатку евакуація дітей, потім – з’ясування обставин, характеру та ступеню загрози.

Під час тривоги пріоритетом є збереження життя і здоров’я. Тому необхідно швидко діяти за відпрацьованим алгоритмом.

Алгоритм дій викладача під час повітряної тривоги

Дії персоналу коледжу під час повітряної тривоги

Отримавши повідомлення “Повітряна тривога” – персоналу Коледжу НЕОБХІДНО НЕГАЙНО:

  • вимкнути електроприлади, освітлення;
  • взяти документи, особисті речі і перейти до укриття згідно вказівників;

На шляху до укриття, а також при вході в них необхідно дотримуватись спокою і порядку, допомагати молодшим дітям, старим та інвалідам. Отримавши повідомлення “Відбій повітряної тривоги” – персоналу Коледжу необхідно залишити укриття та в подальшому діяти відповідно до вимог керівництва.